12 novembre, 2020

Una mare hi serà

Una mare et donava el pit. Una mare t’explicava un conte quan no podies dormir. Una mare et deixava ficar dins el seu llit quan tenies malsons. Una mare et donava el Dalsy quan tenies febre. Una mare s’estava amb tu al sofà quan no podies dormir. Una mare et preparava el teu plat preferit perquè volia veure’t feliç. Una mare t’acompanyava a l’escola i a cal metge. Una mare et planxava la bata de l’escola cada setmana. Una mare et cosia els pantalons, el jersei o la jaqueta quan s’havien desfilat. Una mare t’ensenyava a cordar-te les sabates perquè encara no n’havies après. Una mare et posava crema del sol quan a l’estiu anaves a la platja. Una mare et mirava amb ulls de mare. Una mare hi era.

 

Una mare s’equivoca. Una mare et fa enfadar. Una mare t’educa. Una mare t’estima. Una mare et corregeix. Una mare t’ensenya. Una mare et protegeix. Una mare t’abraça. Una mare t’escolta. Una mare t’escridassa quan té motius. Una mare et petoneja quan la fas feliç. Una mare sempre t’espera. Una mare et cuina el teu plat preferit sense que li demanis perquè ja ha après quin és. Una mare hi és.

 

Una mare t’escoltarà des del sofà amb una manta sobre les cuixes. Una mare et parlarà des de la saviesa. Una mare et posarà les mans el pit quan diguis que no pots més. Una mare t’abraçarà ben fort perquè deixis de plorar. Una mare t’explicarà que es fa gran. Una mare t’acariciarà amb una pell arrugada. Una mare et posarà l’escudella al plat però amb les mans que li tremolaran. Una mare seguirà bategant per tu. Una mare hi serà.

 

 

Blanca