Taula de Diàleg per a la prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària

La Taula de Diàleg per la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària és una plataforma que té per objectiu convertir-se en una eina de sensibilització social. Es treballa de manera multidisciplinari amb la finalitat de sensibilitzar, prevenir i fer promoció de la salut al voltant d’aquestes malalties.

Neix l’any 2012 arrel d’una petició que realitza l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) a l’Agència Catalana del Consum (ACC) amb la finalitat de vetllar i intervenir en diferents factors socials i de consum que impacten en aquestes malalties.

Des de aquell moment, l’Agència Catalana de Consum impulsa i coordina una Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la conducta Alimentària amb els següents objectius:

  • Construir una imatge corporal positiva i saludable a partir del respecte i l’acceptació de la diversitat corporal. Fomentar el benestar i no l’aparença.
  • Treballar de manera multidisciplinari i coordinada per poder realitzar accions realistes i aplicables.
  • Traslladar el debat a la societat amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització d’aquestes malalties.

El treball en la Taula de Diàleg es realitza en forma de monogràfics que solen tenir una duració de entre dos i quatre anys. Fins el moment, i en ordre cronològic s’han realitzat 3 temàtiques de treball:

Anorèxia i Bulimia en la Publicitat

Monogràfic sobre l’anorèxia i la publicitat amb el decàleg de bones pràctiques sobre el foment de l’autoestima i la imatge corporal.

Més informació

Anorèxia i Bulimia a Internet

Monogràfic Anorèxia i Internet, per lluitar contra tot el contingut web que faci apologia als Trastorns de la Conducta Alimentària a internet.

Més informació

Anorèxia i Bulimia a la Família

Monogràfic sobre Anorèxia i Família, per a implicar famílies en la prevenció i recuperació dels trastorns alimentaris.

Més informació