Suport per a famílies

Quan un trastorn de la conducta alimentària entra a casa és habitual que us sentiu angoixats, confosos i tingueu la necessitat de rebre informació sobre què li passa al vostre fill/a, parella, germà… i què podeu fer per ajudar-lo/a. Considerant a la família com un agent clau de suport emocional en la recuperació d’un trastorn de la conducta alimentària considerem molt important tenir cura de totes les famílies.

En primer pas per poder cuidar, és cuidar-se un mateix. Per aquesta raó des de la nostra associació destinem el següents recursos destinats a les famílies:

Grup de suport i acompanyament

L’objectiu d’aquest grup és oferir un espai als familiars on resoldre els dubtes i angoixes que pateixen en el dia a dia, així com rebre estratègies per fer front a la malaltia des de la família.

Es tracta d’un grup obert on els familiars posen en comú les seves experiències, preocupacions i pors. Entre ells es van donant eines, suport, estratègies i punts de vista sobre allò que els ha funcionat en la família i els poden servir d’ajuda en les altres famílies.

HORARI:

Dies: Dimarts i Dijous

Horari: 18h a 19.30 h

Per poder assistir-hi envieu un mail a: balcaide@acab.org

 


Monogràfics

Es realitza 1 sessió setmanal durant tres/quatre setmanes. El dia pot variar i l’horari és de 18.00 a 19.30

L’objectiu del monogràfic del cuidador és dotar de pautes teòriques sobre els trastorns de conducta alimentària amb recursos varis; exercicis pràctics, presentacions teòriques, role-playings, visualització d’escenes, etc.

Amb aquests tallers multi sessió, els cuidadors obtindran una sèrie d’estratègies i coneixements necessaris per donar suport i acompanyament a les persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària. L’objectiu final és que els cuidadors siguin capaços de:

  • Treballar en direcció a un canvi positiu amb ajuda de les habilitats per millorar la comunicació
  • Desenvolupar habilitats de solució de problemes
  • Fomentar la resiliència
  • Aprendre a manejar les conductes difícils.
Aquest monogràfic està basat en el llibre “Los trastornos de la alimentación: Guía práctica para cuidar de un ser querido” – Janet Treasure, Gráinne Smith y Anna Crane.

Nova edició 20, 27 de setembre i 4 d’octubre

Inscripcions tancades


Formacions específiques

Periòdicament es realitza una formació amb una temàtica específica destinada a la persona cuidadora. Aquestes formacions són realitzades per una de les psicòlogues especialitzades del nostre equip. Les temàtiques d’aquests tallers i cursos són els següents:

  • Autocura i gestió de l’estrès

Inscripcions tancades

  • Tractament dels TCA: Què hem de saber?

Inscripcions aquí


Per rebre més informació sobre cadascuna de les formacions i el grup de suport per a famílies:

Truqueu al 934549109

També podeu consultar l’apartat agenda de la web o les nostres XXSS: Instagram Twitter o Linkedin