Suport per a famílies

Quan un trastorn de la conducta alimentària entra a casa és habitual que us sentiu angoixats, confosos i tingueu la necessitat de rebre informació sobre què li passa al vostre fill/a, parella, germà… i què podeu fer per ajudar-lo/a. Considerant a la família com un agent clau de suport emocional en la recuperació d’un trastorn de la conducta alimentària considerem molt important tenir cura de totes les famílies.

En primer pas per poder cuidar, és cuidar-se un mateix. Per aquesta raó des de la nostra associació destinem el següents recursos destinats a les famílies:

Grup de suport i acompanyament

L’objectiu d’aquest grup és oferir un espai als familiars on resoldre els dubtes i angoixes que pateixen en el dia a dia, així com rebre estratègies per fer front a la malaltia des de la família.

Es tracta d’un grup obert on els familiars posen en comú les seves experiències, preocupacions i pors. Entre ells es van donant eines, suport, estratègies i punts de vista sobre allò que els ha funcionat en la família i els poden servir d’ajuda en les altres famílies.

HORARI:

Dies: Dimarts i Dijous

Horari: 18h a 19.30 h

Si vols assistir has de fer-te soci/a de l’Associació aquí i posa’t en contacte amb la Bàrbara Alcaide, ella t’informarà del funcionament de les sessions:

balcaide@acab.org

 

 

Formacions per a famílies

Monogràfics

Es realitza 1 sessió setmanal durant tres/quatre setmanes. El dia pot variar i l’horari és de 18.00 a 19.30 h.

L’objectiu del monogràfic del cuidador és dotar de pautes teòriques sobre els trastorns de conducta alimentària amb recursos varis; exercicis pràctics, presentacions teòriques, role-playings, visualització d’escenes, etc.

Amb aquests tallers multi sessió, els cuidadors obtindran una sèrie d’estratègies i coneixements necessaris per donar suport i acompanyament a les persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària. L’objectiu final és que els cuidadors siguin capaços de:

  • Treballar en direcció a un canvi positiu amb ajuda de les habilitats per millorar la comunicació
  • Desenvolupar habilitats de solució de problemes
  • Fomentar la resiliència
  • Aprendre a manejar les conductes difícils.
Aquest monogràfic està basat en el llibre Los trastornos de la alimentación: Guía práctica para cuidar de un ser querido – Janet Treasure, Gráinne Smith y Anna Crane.
  • Monogràfic per a cuidadors/es: Com actuar i comunicar-se amb la persona afectada

Impartit per psicòlegs especialitzats en TCA, podràs adquirir estratègies per ajudar-la i acompanyar-la i afavorir, així, una relació més positiva.

Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.

Inscripcions a l‘agenda.


Formacions específiques

Periòdicament es realitza una formació amb una temàtica específica destinada a la persona cuidadora. Aquestes formacions són realitzades per una de les psicòlogues especialitzades del nostre equip. Les temàtiques d’aquests tallers i cursos són els següents:

 

  • Taller per a cuidadors/es:  Autocura i gestió de l’estrès

Conviure i acompanyar un ésser estimat que pateix un trastorn de la conducta alimentària és un repte que requereix treballar la cura d’una/a mateix/a amb l’objectiu de mantenir-nos forts per ajudar a la persona afectada.
Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.

NOVA EDICIÓ: Informació i inscripcions properament.

 

  • Taller per a cuidadors/es: El tractament dels TCA. Què cal saber?

Entendre el procés de recuperació d’una persona afectada per un TCA és essencial per acompanyar-la en aquest camí difícil i llarg. Explicarem com és i què ha de tenir en compte la família per afavorir un diagnòstic i un pla d’intervenció millor.

Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.

NOVA EDICIÓ: Informació i inscripcions properament.

 

  • Taller per a cuidadors/es: Corresponsabilitat en la cura i l’atenció a un/a fill/a amb TCA

Quan un TCA entra a casa, les necessitats de cuidar i atendre els fills i filles s’incrementen i aquesta cura exigeix més dedicació i responsabilitat. És important que pares i mars reparteixin de manera equitativa aquest compromís.

En aquest taller donarem eines als familiars per fer més fàcil aquesta distribució més igualitària.

Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.

NOVA EDICIÓ: Informació i inscripcions properament.

 

  • Taller per a familiars i amics/amigues

Quan una persona pateix un TCA, el seu entorn més proper es converteix en un pilar fonamental per recuperar-lo. Pares, mares, germans i germanes, àvies i avis, així com amigues, amics i persones de l’entorn laboral o acadèmic tindran en aquest taller l’oportunitat de rebre orientació, assessorament i ajut per aquesta funció d’acompanyament.

Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.

NOVA EDICIÓ: Informació i inscripcions properament.

 

  • Taller de suport per a afectats/des

Taller per a personas afectades que es volen recuperar d’un TCA i conèixer altres casos de persones que estan passant per una situació semblant.
Taller impartit per psicòlogues especialitzades en TCA.
Amb testimonis reals de persones recuperades.

Inscripcions a l‘agenda.


Per rebre més informació sobre cadascuna de les formacions i el grup de suport per a famílies:

Truqueu al 934549109

També podeu consultar l’apartat agenda de la web o les nostres XXSS: Instagram, Twitter, Youtube y Linkedin