Anorèxia i Bulimia a la Família

L’objectiu del monogràfic “Anorèxia i Família” és implicar les famílies en la prevenció i recuperació  dels trastorns alimentaris.  Aquest monogràfic s’inicia a l’ any 2016 i actualment segueix en actiu, donat l’interès i persones implicades en la tasca. Fins al moment, dins d’aquest monogràfic la Taula ha realitzat dues accions:

  • Campanya “Implica’t. Ingredients per un creixement saludable i feliç”: Els factors de protecció que poden desenvolupar-se des del nucli familiar consisteixen en desenvolupar una criança positiva, realitzar els àpats en família i evitar comentaris negatius sobre el físic. La campanya de sensibilització Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç  busca agrupar un programa d’accions per donar a conèixer la tasca de recerca realitzada en aquest àmbit i aconseguir la implicació de les famílies, els professionals i la societat en general. El material “Implica’t”  consta d’un Díptic i un Cartell destinats a la sensibilització i conscienciació de les famílies i la societat sobre la importància d’implicar-se en la prevenció i en la recuperació dels trastorns alimentaris.  (Agència Catalana del Consum, 2019).
  • Guia per a famílies: Actualment la Taula de Diàleg està treballant en la realització d’una guia per a famílies on es podran trobar aspectes definitoris dels trastorns de la conducta alimentària, així com pautes de prevenció, detecció precoç i pautes d’actuació davant de la malaltia. Es preveu que aquesta guia sigui publicada durant l’ any 2020.