27 març, 2020

Raig de sol

De sobte et trobes abraçant al papa, en l’últim sospir, i és que mentre l’estàs abraçant, ja sents com va naixent una buidor dins teu que és fàcil que vagi creixent, i no saps bé com gestionar-ho.

En l’última despedida, agredolça on vam haver de fer-ho a fora, per sort el sol ens il·luminava una cosa que a ell li encantava, on les abraçades eren menys, on una distància de metro o metro i mig ens separava amb cada persona per donar-te el condol. Difícil aguantar-te, difícil aguantar les meves cames que tremolaven, però llavors vam haver de caminar fins a casa on aquesta seria la nostra bombolla, on no sortiríem més durant dies.

Se m’ha ajuntat el dol amb el confinament, si amb els meus fills i el meu company de viatge però, també hi ha l’ocupa que està tocant la porta contínuament perquè sap que no és el millor moment. És una lluita constant on l’alimentació ha agafat una importància on feia temps que no l’havia agafat, tot i que no us enganyaré que és dur però jo en aquest cas em recolzo amb ell, em dóna la mà i qui m’ajuda, perquè puc plorar desfogar-me amb ell i tan sols plorant m’allibero d’aquesta ocupa insistent durant una bona estona.

Tancada a la meva llar on la meva imaginació ha hagut de crear per supervivència, perquè els nens estiguessin tranquils dins repercutint el benestar de tots plegats m’ajuda, crear, pintar, escriure, pensar en exercicis per l’endemà i al haver de crear tan mentalment, l’ocupa va quedant mica en mica en segon pla, on intento ni escoltar els seus tocs a la porta.

Penso amb tots vosaltres que esteu a casa on us arrauliu encara més en aquesta ocupa on us està portant en la felicitat momentània però a la vegada en la pitjor situació, us tanqueu en vosaltres tan sols escoltant el que us diu ella, i em sap un greu enorme que estigueu passant per tot això soles, és dur però crec que és el vostre moment on els pares o germans estan més amb vosaltres on la confiança comença a florejar molt més que de l’habitual, recolza’t amb ells de debò! Serà la millor decisió que haureu pres en molt de temps, sé que estàs lleguin això i et poses les mans al cap però de debò, si et sents sola, si no et sents bé amb tu mateixa, si et vols tancar tu sola dins la foscor, crida-ho.

TU POTS

Melodi Agustí