5 novembre, 2020

Mare

Mare

 

Cap experiència de la meva vida m’ha provocat tant dolor com el procés de la malaltia de la meva filla. Han estat uns anys molt dolorosos, plens de neguit, de tristesa, d’angoixa….

 

Però també he de dir que han estat uns anys plens d’amor. D’amor cap a ella, d’amor cap a la meva família, d’amor també cap a mi.

 

I també d’un profund sentiment d’agraïment a un munt de professionals que han estat al nostre costat. Sense ells no hauria estat possible derrotar al monstre de la malaltia

 

I partint d’aquí us vull transmetre la importància de tres aspectes que crec que són essencials per gestionar aquest dolor.

 

Cuida’t molt i deixa’t ajudar

 

La relació amb la persona afectada ha de ser basada en l’amor

 

Confia en els professionals

 

Quan el monstre de la malaltia va entrar a casa tot es va capgirar, va ser com un sacseig que ens va deixar sense forces. Estàvem plens de dolor, de neguit, de tristesa.

Ben aviat vam veure que el monstre també se’ns emportaria a nosaltres si no fèiem alguna cosa. Havíem de buscar ajuda per a nosaltres, algú que ens expliqués que era el que estava passant, aprendre a estar al costat de la nostra filla per ajudar-la. I a partir d’aquí tot va començar a canviar, a ser una mica menys feixuga la càrrega.

 

També vaig entendre que el dolor emocional que estava deixant sense forces a la meva filla podia ser una mica menys devastador si nosaltres li donàvem tot l’ amor del món. Com a família no podíem fer gaire cosa més. Acompanyar-la, estar al seu costat i donar-li tot l’amor que hi cabia en els nostres cors.

 

I per últim vaig entendre que el que nosaltres no podíem fer, ho havien de fer els professionals mèdics. Vam confiar en ells i vam deixar a les seves mans la recuperació de la nostra estimada filla i germana.

 

A hores d’ara la nostra vida està en calma. I entre nosaltres ha crescut un immens sentiment d’amor incondicional que ens protegeix a tots.

 

Bàrbara Alcaide