13 gener, 2022

GAUDIR DELS BONS MOMENTS

Conviure amb una persona que té TCA vol dir  haver de sostenir molts moments de tensió, d’estrès, d’incertesa, estats d’alerta, de por, de ràbia i d’esgotament. Però, per sort, el nostre dia a dia, no sempre és així.

Lluitar contra aquest monstre que les posseeix fa que també hi hagi dies amb fites aconseguides i passes endavant. Per nosaltres, una situació tan senzilla com anar a berenar a una cafeteria esdevé un moment quasi màgic, un motiu de celebració. Allò que feia tants mesos que no podíem fer, allò que feia tant temps que no s’atrevia a tastar perquè el trastorn li impedia.

El dia que et diu:  em queden bé aquests pantalons, avui he gaudit del dinar i estava boníssim, he quedat per fer una pizza amb les amigues o senzillament  quan la conversa que tenim no gira al votant del pes, de les calories, del menjar ni de la imatge són dies per celebrar. Motius per respirar i somiure. Petites victòries.

Per cuidar-les i cuidar-nos cal aprendre a gaudir dels dies bons. Encara que de vegades saps que després el camí tornarà a fer pujada, que poden venir més crisis, que vindran…Aquells instants ja no te’ls podrà robar ningú.

Fer-ho ens ajuda a relaxar-nos, a destensar i a normalitzar les nostres vides. Ens dona confiança a nosaltres i a elles. També és així com plantem cara al monstre, li posem límits  i l’anem minimitzant, empetitint i fent-lo miques.

Gaudir dels bons moments no és fàcil en la nostra situació però és essencial per no deixar-nos enredar en la teranyina que cus la malaltia al seu voltant, és la nostra manera de tallar-la, de no deixar-la avançar, de combatre-la. És part de la nostra petita i necessària revolució.

Gaudir dels bons moments és també una manera de viure i de resistir.

 

Flors Moreno i Aguilar

@Floretesdelcamp