Programa de Prevenció

“QUAN NO T’AGRADES, EMMALALTEIXES”

El nostre programa de prevenció de trastorns de la conducta alimentària i promoció de la salut ofereix cursos i tallers per a escoles, famílies i equips professionals, per exemple equips docents, equips de salut i personal de menjador.

TALLER PER A ESCOLES I INSTITUTS

PRIMÀRIA

1r i 2n de primària

  • El tresor més valuós: El taller pretén ser una activitat on els nens i nenes descobreixen el valor i la importància d’acceptar-se a si mateixos i d’estimar-se tal com són, així com potenciar el sentiment de vàlua i unicitat de cada un. Durada: 1 hora. Preu: 85 euros

3r i 4rt de primària

  • El Mirall Fantàstic: A partir del treball dinàmic, el taller pretén afavorir la importància d’acceptar-se i estimar-se a si mateix així com el respecte a la diversitat i als altres. Durada: 1 hora. Preu: 85 euros.

5è-6è de primària

  • Amb el cos no s’hi juga: El taller es basa en una activitat on els nens i nenes descobreixen el valor i la importància d’estimar-se a si mateixos així com l’acceptació del seu cos, el respecte a la diversitat corporal i el sentit crític davant dels medis de comunicació i especialment de les xarxes socials. Durada: 1,5 hores. Preu: 125 euros.

 

SECUNDÀRIA

1r i 2n d’ESO

  • M’agrado tal com sóc I: El taller es basa en una activitat on l’alumnat reflexiona sobre valors i aspectes com la diversitat corporal, el sentit crític davant de l´ús de xarxes socials i la figura de l’amic cuidador. Alhora, es pretén que també treballin la importància de l’acceptació i l’autoestima en un context on predomina l’ús de les xarxes socials. Durada: 2 hores. Preu: 170 euros.

3r i 4rt d’ESO

  • M’agrado tal com sóc II: El taller reflexiona sobre valors i aspectes com el respecte a la diversitat corporal i el sentit crític. Es reflexiona sobre l’impacte que les xarxes socials poden tenir en l’autoestima i la imatge corporal, i es fomenta la importància de l’acceptació i l’autoestima, posant èmfasi en el paper reflexiu i crític que tenen en aquesta etapa respecte el que veuen, senten, reben i pensen en el seu dia a dia. Durada: 2 hores. Preu: 170 euros.

 

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

  • T’agrada el que veus al mirall?: El taller reflexiona sobre valors com el respecte la diversitat corporal i el sentit crític davant de l’ús de les xarxes socials. Alhora es treballa la importància de l’autocura en un context de pressió social estètica. Posant èmfasi en el paper protagonista i reivindicatiu que tenen respecte el que veuen, consumeixen i generen en el seu dia a dia. Durada: 2 hores. Preu: 170 euros.

 

GRUPS AMB NECESSITATS ESPECIALS

  • Jo sé cuidar-me: El contingut d’aquest taller es pactarà prèviament en funció de les necessitats de cada grup. Durada: 1 hora. Preu: 85 euros.

Un cop finalitzada l’activitat de prevenció, què fem els professionals de Fundació IMA si detectem un cas de risc a l’aula?

Donem pautes al professorat de l’escola.

Escoltem la consulta de l’alumne i l’orientem sobre què cal fer.

Atenem la família i derivem al servei d’informació immediata i orientació de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia.

FORMACIÓ ON-LINE PER A PROFESSIONALS:

EQUIPS DOCENTS I PSICOPEDAGÒGICS

Oferta formativa:

  • Formació a mida: Consulteu preus.
  • Es recomana una formació de 8 hores per a professionals per tal d’aprofundir sobre el TCA.

Modalitat online

Modalitat presencial: Suplement de presencialitat de 100 € per dia de desplaçament.

Els objectius són:
• Saber què són els trastorns de la conducta alimentària
• Conèixer els senyals d’alerta dels TCA
• Saber actuar davant d’un possible cas de TCA
• Aprendre com prevenir els TCA des del centre escolar

Disposem de diferents formacions que realitzem conjuntament amb el Departament d’Educació. Si vols més informació consulta’ns a afiguer@acab.org

 

MONITORS/ES DE MENJADOR

Adreçat a càterings escolars

  • Formació a mida: Consulteu preus.
  • Es recomana una formació de 8 hores per a professionals per tal d’aprofundir sobre el TCA.

Modalitat online

Modalitat presencial: Suplement de presencialitat de 100 € per dia de desplaçament

Els objectius són:
• Saber què són els trastorns de la conducta alimentària
• Aprendre a identificar els senyals d’alerta en el menjador escolar
• Saber com actuar davant d’un possible cas de TCA al menjador escolar
• Conèixer com fomentar un hàbit alimentari saludable des del menjador escolar.

 

PROFESSIONALS DE LA SALUT

Si ets un/a professional de la salut la Fundació IMA porta a terme aquest curs en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per a més informació contacteu amb nosaltres: afiguer@acab.org

XERRADES I CONFERÈNCIES PER A FAMÍLIES:

 

  • El meu fill/a s’agrada? Prevenim l’anorèxia i la bulímia des de casa: La xerrada té com a objectiu principal proporcionar informació sobre els trastorns de la conducta alimentària i els seus factors de risc. També s’ofereix informació sobre les principals senyals d’alerta així com d’eines i recursos per prevenir-los des de l’àmbit familiar. Adreçada a famílies de secundària i últim cicle de primària. Durada: 1,5 hores. Preu: 300 euros (modalitat online).
  • Alimenta l’autoestima del teu fill/a: La xerrada té com a objectiu principal proporcionar pautes a les famílies per desenvolupar una criança positiva, entenent-la com un factor de protecció de la salut i promotor d’una autoestima saludable en infants i joves. Es reflexiona també la importància de fomentar una alimentació saludable des de la primera infància així com eines i estratègies per desenvolupar-la. Adreçada a famílies de primària. Durada: 1,5 hores. Preu: 300 euros (modalitat online).
  • Gestió de les emocions i sentiments a l’adolescència: La xerrada té com a objectiu principal proporcionar informació sobre la pubertat i l’adolescència, conductes de risc més habituals i com actuar per afavorir que aquesta etapa vital evolucioni de forma saludable. Adreçada a famílies de fills i filles d’entre 10 i 18 anys. Durada: 1,5 hores. Preu: 300 euros (modalitat online).

Modalitat presencial: Suplement de presencialitat de 100 € + suplement en funció del lloc de desplaçament a concretar

Nota important: L’horari de les xerrades és fins a les 20.00.


Tots els tallers són elaborats impartits per un equip de psicòlegs i psicòlogues especialitzats/es en trastorns de la conducta alimentària.