El Ministeri de Treball permetrà que l’assegurança escolar segueixi pagant els tractaments dels Trastorns de la Conducta Alimentària

Després d’una reunió entre les associacions de familiars i pacients de TCA, entre elles l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia representada pel seu president, el Sr. Ramon Guardia, i la Ministra de Treball, la Sra. Magdaleno Valerio, es tira enrere la mesura que deixava sense tractament a 2500 persones.

l’Institut Nacional de la Seguretat Social havia enviat una carta als centres privats de tractament amb els que havia concertat l’assegurança escolar indicant que en els propers mesos eliminava la possibilitat de que persones afectades per un TCA accedessin als seus tractaments a través de l’assegurança escolar. Aquesta mesura hagués deixat sense tractament a 2.500 famílies a Espanya que actualment estan sent tractades en un centre privat.

Podeu consultar la noticia que es va publicar a la Vanguardia en el següent enllaç:

 

El 70% del seguro escolar va a casos de anorexia en Barcelona y Madrid

Un cop les associacions de familiars i pacients de TCA van tenir coneixement d’aquesta situació, entre elles l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia respresentada pel seu president, el Sr. Ramon Guardia, van reunir-se amb la Ministra de Treball, la Sra. Magdaleno Valerio, i van aconseguir tirar enrera aquesta mesura, de forma que la prestació de l’assegurança escolar es queda tal com estava i aquells estudiants afectats per un TCA, d’entre 14 i 28 anys, podran accedir a un tractament en un centre privat a través de l’assegurança escolar. En el següent enllaç podeu llegir la noticia final:

Trabajo permitirá que el seguro escolar siga costeando tratamientos de anorexia