L’Associació contra l’anorèxia i la bulímia celebra la nova troballa científica que confirma l’origen metabòlic de l’anorèxia, ja que pot ser clau per millorar els resultats dels tractaments

Un estudi publicat la revista Nature Genetics on ha participat la Dra. Susana Jiménez Murcia i el Dr. Fernando Fernández-Aranda, del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Bellvitge de Barcelona i col•laborador de l’ACAB, afirma que l’anorèxia, a més d’un origen psiquiàtric com ja es coneixia, també el té genètic amb implicacions metabòliques.

Des de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia creiem que aquest estudi  és una molt bona notícia per conèixer millor l’origen de l’anorèxia nerviosa així com per millorar el tractament, sobretot en aquells casos més resistentsTot i així, no hem d’oblidar que el trastorn té un origen multifactorial, amb factors de risc psicosocials implicats i que l’abordatge psicològic és molt important” afirma Sara Bujalance, Directora de l’Associació Contra l’anorèxia i la Bulímia.

L’estudi ha identificat vuit marcadors genètics en gairebé 17.000 casos d’anorèxia nerviosa i ha permès realitzar una anàlisi més precís de l’origen genètic del trastorn, que tindrien a veure amb alteracions metabòliques i que obriria la porta a incloure una nova perspectiva en el tractament, de manera que no seria exclusivament psiquiàtric sinó que també inclouria aspectes metabòlics.

Des de l’Associació Contra l’anorèxia i la Bulímia celebrem aquest avenç en la investigació dels trastorns de la conducta alimentària i que Bellvitge en sigui part activa.

Més informació: Noticia Redacción médica