Presentació de la Guia per a famílies de persones afectades per un TCA

El passat 14 de febrer es realitza la presentació institucional de la nova guia per famílies de persones afectades per un TCA

El passat 14 de febrer va realitzar-se la presentació oficial de la guia per a famílies de persones afectades per un TCA. Aquesta guia resulta de la feina feta pels membres de la Taula de Diàleg en conjunt amb l’Agència Catalana del Consum i té per objectiu convertir-se en una eina útil per a totes les famílies que estan travessant aquesta difícil situació.

L’ estructura de la guia es divideix en tres parts.

En un primer apartat, es recullen una sèrie de continguts basats en la psicoeducació dels TCA. Conèixer que són els TCA, els tipus que existeixen, quines són les causes i factors de risc o dubtes al voltant del tractament són alguns dels punts que podrem trobar. Un segon apartat es troba dedicat al suport social i a quines són les pautes d’actuació més adequades que poden tenir els pares i mares, germans, parella o amics; i que tants cops generen tants dubtes. Finalment es recullen continguts de tipus pràctic basats en situacions reals amb l’objectiu de poder aclarir dubtes sobre què fer i no fer en aquesta complexa situació, oferint eines per gestionar la càrrega emocional que suposa aquesta malaltia tant per la persona afectada com pel seu entorn.

Aquesta guia pot descarregar-se de manera gratuïta en versió digital a la pàgina web de l’Agència Catalana del Consum (http://consum.gencat.cat/) i també a la nostra web.

De ben segur que serà un recurs molt útil per a totes les famílies!