30 desembre, 2022

DE JO PER A MI

DE JO PER A MI, perquè la llegeixis quan estiguis malament:

T’escric aquesta carta perquè la llegeixis els teus dies grisos, aquells en què et comportes com la teva pitjor enemiga, et culpabilitzes de tot, el teu cap no para de donar voltes i pensar amb el menjar és l’única solució als teus problemes.

Sé que en aquest moment no està sent fàcil gestionar les teves emocions o tens alguna preocupació que t’impedeix pensar de forma clara, per tant, m’agradaria donar-te diversos consells que he après durant el camí i que m’han permès afirmar que per fi “soc feliç”.

Calories, calories, calories… Sé que en aquest moment és l’únic en què el teu cap pot pensar. Però para un moment i preguntat: ”és realment aquest el veritable problema? O realment és l’eina que estàs utilitzant per evadir-te de les teves principals preocupacions?”. Independentment de quina sigui la resposta “deixa’t estar malament”, no et sentis culpable i no t’obliguis a estar bé si realment no ho estàs. Sé que necessites trobar una explicació al teu malestar, però per un moment sent i no pensis. La felicitat comporta dies en els que tot sembla més difícil, però que són claus per poder estar a gust.

Un cop t’hagis permès el luxe d’estar malament, pensa “què és el que t’està preocupant o perquè ha canviat el teu estat d’ànim”. Reflexiona i no et pressionis per aconseguir una resposta ràpida, ja que moltes vegades el problema no és la situació sinó com ho estàs vivint. Si és necessari comparteix les teves preocupacions amb alguna persona de confiança (les penes compartides són més petites).

Si aconsegueixes respondre la pregunta, pensa “què necessites fer per sentir-te millor” i sobretot “fica-t’ho fàcil”. No et culpis si no aconsegueixes fer tot el que t’havies proposat, sinó que estiguis orgullosa per haver canviat alguna cosa, ja que la suma d’aquests petits passos són els que comporten grans canvis.

Tinguis paciència i confia en tu mateixa, ja veuràs com a poc a poc tot anirà millorant.

“T’estimo i sempre estaré al teu costat, recorda-ho”.

 

Núria