17 febrer, 2023

EL GUANYADOR

Quan estàs ficat/da en la malaltia, creus que és impossible sortir d’ella, que sempre t’acompanyarà, que no et curaràs o que mai més podràs tenir una vida normal.
Però, saps què? Es pot. Clar que es pot!

Una vegada algú em va dir que el guanyador diu que és difícil però possible; un perdedor, en canvi, que és possible però molt difícil i tu… ets un guanyador/a!

Igual que traiem forces per a destrossar-nos i deixar de menjar, les tenim per a sortir i deixar-la enrere. És fàcil dir-ho ara, ho admeto, però et prometo que la recuperació val la pena. Costa creure en ella a vegades ja que es veu llunyana, inassolible i fa por. Mentiria si digués que és la clau a una vida perfecta i sense problemes, però sí que és una oportunitat per a ser tu mateix/a i començar de nou, t’ho asseguro.
Diuen que el guanyador enfronta i supera el problema, el perdedor li dona voltes i no aconsegueix superar-lo i tu… ets un guanyador/a!

Sent realista, fa falta valor i valentia per a sortir d’aquesta malaltia. Suposa fer un esforç constant, però si el realitzes a poc a poc, no cansa tant com creus. Passet a passet, tires cap endavant, encara que la malaltia a vegades et tempti. Probablement alguna vegada ets tu fins i tot qui la busqui, però no deixis que s’aprofiti, no s’ho mereix, tu vals molt més! Res de donar-li la mà i que t’agafi el braç! Tu ets més fort! I saps què? No es tracta de deixar-ho tot enrere, a l’inrevés!, es tracta de valorar el present i el futur que volem per a dir que NO i donar una puntada al passat. Tingues clar que ets capaç de seguir aquest camí tu sol/a i viure la vida com te la mereixes. Confia en tu! Perquè el guanyador és part de la solució; el perdedor, part del problema i tu… ets un guanyador/a! Jo no tinc cap dubte, i… tu?

Ningú va dir que anés a ser fàcil, van dir que valdria la pena. Així que et repto a que et donis una oportunitat. Tu també pots guanyar!

 

Patricia.